Workshop bierbrouwen
950
post-template-default,single,single-post,postid-950,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.6.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Workshop bierbrouwen

Workshop bierbrouwen

Wil je eens meebrouwen? Je Eigen biertje met ons maken? Dat kan. Meld je vrijblijvend aan voor een workshop bierbrouwen. Wij nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken. tijdens zo’n brouwdag proeven we natuurlijk ook onze eerder gebrouwen biertjes. En meestal ook nog die andere gebrouwen hebben. Heerlijk… Wat een prachtige hobby!

Wat houd een bier brouwworkshop in?

Een gemiddelde brouwdag is een dag vullend programma waarin we gewoon kraanwater naar een lekker biertje proberen om te toveren. Anders dan bij het bereiden van eten kunnen we pas na ongeveer 6 weken proeven en beoordelen wat we gebrouwen hebben. Tijdens zo’n brouwdag proeven we natuurlijk ook onze eerder gebrouwen biertjes. En meestal ook nog die andere gebrouwen hebben. Heerlijk… Wat een prachtige hobby!

Afstemmen brouwdag

Na je aanmelding nemen wij contact met je op om af te stemmen welk biertje je wenst te brouwen en of dit past binnen onze mogelijkheden. Zodra we daar overeenstemming over hebben plannen we samen een geschikt datum voor de brouwdag. De prijs is 95 Euro per persoon. En de helft van de gebrouwen biertjes kun je tegen kostprijs van de totale batch kopen.

Vervaardigen van het brouwrecept

Je bent er helemaal klaar voor: wij gaan jouw eigen recept voor een bier maken! Je hebt ons in het eerste contact al laten weten wat je in je eigen biertje wilt proeven. We kunnen een bestaand recept nemen en aanpassen. Maar een geheel nieuw en eigen recept maken is uiteraard ook mogelijk. Ongeveer 3 weken voor de geplande brouwdag ontvangt van ons een bierrecept voorstel.

Inkopen ingrediënten

Twee weken voor de brouwdag kopen wij alle benodigde ingrediënten in. Daarnaast zorgen wij dat alle andere voorbereidingen gedaan worden voor een geslaagde brouwdag.

De brouwdag

De brouwdag start altijd om 10 uur. Gedurende het brouwen geven wij uitleg over het brouwproces.  Je helpt ons mee met het brouwen. Je gaat dus echt je eigen biertje brouwen! Uiteraard lunch je ook met ons mee als een volwaardige brouwbroeder.

Bierproeven

Na de laatste stap in het brouwproces maken we de brouw installatie weer zuiver en ruimen we nog even alles op. Daarna proeven we nog biertjes die eerder gemaakt zijn.

Gisten en Bottelen

Na ongeveer 3 weken is het bier gereed om in flessen te doen. Ook daarbij mag je helpen als je dat wilt. Na het bottelen duurt het ongeveer 6 weken voordat het biertje op dronk is. In ieder geval plannen we een datum waarop je je eigen biertjes kunt komen ophalen.

Vrijblijvend aanmelden workshop

     

     

    Geen reactie's

    Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.