Over onze brouwvrienden
777
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-777,theme-bridge,bridge-core-2.6.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Over onze brouwvrienden

Een gezellige club van brouwbroeders en biervrienden!

Bier brouw je met maten!

Het brouwen van een biertje is niet zomaar even gedaan. Dat vinden wij geen probleem. Het is namelijk een erg leuke activiteit. In een gemiddelde brouwdag gaat vaak 6 tot 8 uur zitten. Meestal maken wij maken daar dan ook met onze vrienden een echt gezellig event van.

Brouwerij Op 8 bestaat uit een club van brouwmester, brouwbroeders en biervrienden. Ze hebben zeker twee dingen gemeen. Ze zijn allen echte bierliefhebbers en ze houden van gezelligheid. Onze brouwmeesters en brouwbroeders zijn echte gepassioneerden bierbrouwers. De brouwmeesters maken het bierrecept en zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het bier.  Samen met onze biervrienden dragen ze Brouwerij Op 8 een warm hart toe. Wil je ook actief bijdragen en meedoen aan de missie onze brouwerij? Klik dan op de button hieronder!

Ik dacht: Is het niet veel gezelliger om samen met vrienden te doen brouwen en er een leuke dag van te maken.

Bert Imhoff

Met een verjaardagscadeautje, een bierbrouwpakketje van 5 liter, is het allemaal begonnen. Tijdens een dag brouwen met dat pakketje ga je nadenken…  Hier begon het te kriebelen!

Niet veel later besloot ik met bierfusten een low budget bouwinstallatie te willen maken. Zo gezegd zo gedaan. Op marktplaats vond ik 3 fusten die al voor het brouwen geschikt gemaakt waren. Vervolgens heb ik de rest wat nodig was  gekocht en alles in elkaar gezet.  Wij vinden het leuk om samen iets moois van Brouwerij op 8 te maken. De eerste brouwdag werd gepland en vrienden uitgenodigd. Brouwerij Op 8 werd geboren.

Erik Heezius

Als echte liefhebber van bier ben ik vanaf het begin betrokken bij Brouwerij Op 8. Een brouwbroeder van het eerst uur dus. Bierbrouwen is een proces wat best wel heel precies komt. Tenminste als je echt goed bier wilt maken. Buiten het feit dat het samen brouwen erg leuk en gezellig is kan ik als laborant mijn hart kwijt.

Inmiddels hebben we veel energie gestoken in het hele bierbrouwproces. We weten nu niet alleen precies wat we doen maar meten en monitoren het ook. Onze blondjes zijn nu keer op keer achterlijk lekker.

Ik dacht: Wat zou het mooi zijn om gecontroleerd onze recepten telkens te kunnen verbeteren totdat we écht Achterlijk Lekker Blondjes hebben.

Ik dacht: Die 5 liter is zo op! Wat nu als we meer volume in één batch zou kunnen brouwen.

Bart Willems

Lekker biertjes proeven is op zich al heerlijk hobby. Vroeger ben ik al eens bezig geweest met het brouwen van die biertjes. Nu doe ik dat dus ook hier graag bij Brouwerij Op 8.

Als we samen aan het brouwen zijn dan moeten we natuurlijk ook proeven. Vanuit mijn horeca achtergrond heb ik daar goede zintuigen voor ontwikkeld. Die komen nu bij Brouwerij Op 8 goed van pas.

Martijn Imhoff

Natuurlijk is Brouwerij Op 8 gestart met het geven van een dhz brouwpakketje voor de verjaardag van mijn vader. Gaaf dat hij er een  leuke hobby aan heeft overgehouden. Een prettige bijkomstigheid is dat ik nu lekker dicht bij het vuur zit om vorderingen te proeven. 🙂

Met mijn vrienden hebben we al heel wat biertjes gebrouwen. Dat is hartstikke gezellig. Daarbij vind ik het ook leuk om Brouwerij Op 8 verder te ontwikkelen naar een gezellige club van biervrienden.

Ik dacht: Wat zou het mooi die als er bij mij thuis biertjes gebrouwen gaan worden.

Ik dacht: Wat is er nu leuker dan gezellig met elkaar een biertje te brouwen.

Ferdinand Bergen

Ik ben een Bourgondiër en hou van een lekkere blondjes. Biertjes bedoel ik natuurlijk! Daarnaast heb veel kennis van technische zaken. En juist de combinatie komt goed van pas bij Brouwerij Op 8.

In de ongedwongen sfeer en gezelligheid blijft het belangrijk om het brouwproces (technisch) goed onder controle te blijven houden. Vanuit mijn technische achtergrond kost mij dat geen moeite. Evenzo het proeven van de Achterlijk Lekker Blondjes.

Word ook onze biervriend

Voor slechts € 8,- per maand kun je meebrouwen en -proeven en mee naar events gaan.